Eetkamerstoelen kopen?

Eetkamerstoelen kopen?

Eetkamerstoelen kopen? 4 tips voor het uitkiezen van jouw perfecte eetkamerstoel!

''Home is, where the hart is'' Het hart van het huis is in veel opzichten de eetkamer, een ruimte waar we onszelf voeden, gezelschap delen, goede maaltijden eten en goede gesprekken voeren. Het kiezen van een perfecte set eetkamerstoelen en eettafel is zo belangrijk om een uitnodigende ruimte te creëren voor familie en vrienden. Mooie en comfortabele eetkamerstoelen zijn perfect voor het lekker lang tafelen. Gezellig! Maar lekker zitten is niet alleen tijdens het eten belangrijk Ook als je wilt puzzelen, werken of een kopje thee drinkt, zit je graag goed.

Stel jezelf daarom deze vragen: Wat voor een soort ruimte heb ik? Is het een eetkamer of een eetgedeelte in een kamer? Stel je hebt een eetkamer, hoe vaak gebruik je deze kamer dan om te eten? Hoe gebruik je de eetkamer? Is het alleen om te eten of wil je er ook werken? Maar het is ook belangrijk om jezelf af te vragen: bestaat mijn gezin uit jonge kinderen? Welke interieur stijl past bij mij en mijn huis?

Welk materiaal kies ik voor mijn eettafel stoelen?

Eetkamerstoelen zijn er in vele soorten en maten: met of zonder armleuning en in vele materialen, zoals hout, leer, kunststof, rotan en metaal gecombineerd met verschillende onderstellen. Naast dat een eettafel stoel er stijlvol uit moet zien, is comfort een belangrijk aspect. Op een comfortabele eetkamerstoel zul je namelijk nog meer genieten van het dineren, borrelen en samenzijn met vrienden en/of familie! Bij Life at goodiez vind je veel stoelen voor elke woonstijl van een moderne eettafel stoel tot de klassieke eetkamerfauteuil.

Meten is weten

Uiteraard is het van belang eettafel stoelen te kiezen die qua zithoogte perfect passen bij de eettafel, zodat je de juiste houding hebt en er voldoende ruimte is om aan te schuiven. Bepaal de maximale ruimte die je eetkamerstoelen mogen innemen. Meet het op en je hebt een ruw idee van de grootte van de stoel en tafel waar je naar op zoek gaat.

Bepaal aantal eetkamerstoelen

Tafels zijn meestal verkrijgbaar in vierzits-, zeszits- en achtzits maten, maar het bepalen van het aantal eetkamerstoelen is niet altijd zo eenvoudig. Afhankelijk van het type tafel dat je koopt, moet je mogelijk meer of minder stoelen nemen. Als je eettafel bijvoorbeeld rond is, is het niet mooi om het maximale aantal eetkamerstoelen eromheen te zetten. Aan de andere kant ziet het er ook heel gek uit als je te weinig stoelen rondom een grote eettafel zet. Vind hierin dus het juiste balans.

Verschillende eetkamerstoelen combineren

Vind je verschillende eetkamerstoelen mooi, en kan je geen keuze maken? Dat hoeft ook niet altijd. Het is ook een super leuk idee om verschillende eetkamerstoelen te combineren. Ook dit kan op verschillende manieren:
  • Rustig: wil je het niet te druk hebben? Ondanks dat het ontwerp anders is, kan je een rustige look creëren door te kiezen voor eetkamerstoelen in dezelfde kleuren en materialen. Bepaal zelf of je voor één of twee kleuren wilt. Het kan ook heel leuk zijn om bijvoorbeeld twee houten eetkamerstoelen met twee zwarte stalen stoelen met elkaar te combineren voor iets meer dynamiek, zonder dat het té druk wordt.
  • Kleurrijk: wat ook een leuk idee is voor hetzelfde ontwerp te gaan, maar dan in een andere kleur.
  • Eclectisch: houd je van eclectisch, en is niks te gek voor jou? Dan ben je eigenlijk volledig vrij om eetkamerstoelen te kiezen die je mooi vindt, en deze met elkaar te combineren.

You may also like Bekijk alle